Nieuws

Reach Ride Run 2019

30 januari 2019


Reach Ride Run

Goed nieuws, want op zaterdag 4 mei staat de Reach Ride Run van 2019 gepland! sup eventNa de zonnige en succesvolle editie van vorig jaar organiseren we dit sportevenement voor de tweede keer op de Agnietenplas in Zwolle

De Reach Ride Run is een alternatieve triathlon, een triathlon maar dan met andere onderdelen dan zwemmen, fietsen en hardlopen.
Zo moeten de deelnemers drie kilometer trailrunnen, twaalf kilometer mountainbiken en drie kilometer suppen.

Check de aftermovie van vorig jaar en meld je vlug aan en doe mee!

sport evenement

De 3 verschillende sporten start en eindig je allemaal bij de blokhut van Buitensport Zwolle. De 3 sportlussen Over de De Agnietenberg en het strand is de trailrun uitgezet. De mountainbike lus gaat richting Het Westerveldse bos en de Stand Up Paddle afstand moet worden afgelegd op De Agnietenplas.

Beschik je niet over een SUP board en/of mountainbike? Geen probleem, want bij de inschrijving kun je aangegeven of je met eigen materiaal deelneemt of dit wilt huren.
Het sportevenement telt twee categorieën: vrouwen en mannen en is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. Iedereen met een goede conditie, die 1,5 uur sporten volhoud en in het bezit is van een zwemdiploma mag deelnemen.

Bij de Reach Ride Run in Zwolle staat fun voorop, maar er zijn ook mooie prijzen te winnen voor de top drie deelnemende vrouwen en mannen.

Aanmelden en meer informatie vind je op: https://www.buitensportzwolle.nl/events/reach-ride-run-zwolle/

 

Survival blog | Go-kids

25 juni 2018


Deze survival blog is opgesteld met spelers van voetbal jeugdteam JO11-4 van SVI. Op 16 juni kwam de groep langs om onze Survival Expeditie onder de loep te nemen.

Is de Survival Expeditie van Buitensport Zwolle een aanrader? Dat was de vraag op zaterdag 16 juni rond een uur of tien.

Negen voetballers en één spelerszusje melden zich bij de blokhut van Buitensport Zwolle.

blog survivalZe worden opgewacht door 2 instructeurs die hen welkom heten. De instructeurs vertellen de voetballers wat de bedoeling van de Survival Expeditie is en verdelen de groep in twee teams. De teams mogen zelf een naam bedenken. De namen werden net als de dansjes die ochtend gekozen uit het PS4 spel Fortnite. Team 1 koos voor de naam Lama Squad en team 2 voor de naam Supply Drop Squad. Het is de bedoeling dat beide teams op 4 proeven van de Survival strijden om de meeste overlevingspunten.

Proeve 1: Katapultschieten
De eerste proeve was het katapultschieten. Beide teams bestreden elkaar met 2 katapulten waarbij er punten verdient konden worden door zachte ballen af te vuren op de tegenstander. Na een tijdje oefenen begon de wedstrijd en al snel bleek dat de Lama Squads het schieten beter onder de knie hadden. Bij een ruststand van 10-1 werd er gewisseld van katapult en ging de strijd verder waarna de Lama Squads uiteindelijk met 19 tegen 5 wonnen. Na deze eerste proeve zat de stemming er bij de voetballers al goed in.

Proeve 2: Catamaran bouwensurvival blog
De volgende proeve was het catamaran bouwen. 2 kano’s moesten door 2 houten palen met elkaar worden verbonden. De palen werden met 4 touwen aan de zitting van de kano’s geknoopt. De instructeurs deden één knop voor. Na het startsignaal begonnen de teams ijverig met het vastknopen van de palen aan de kano’s. Bijna gelijk gingen de catamarans de Agnietenplas in en was het team Lama Squad welke het eerst op het strand aan de overkant aankwam. Deze overwinning werd door dit team gevierd met een sprong in de Agnietenplas.

Proeve 3: Boogschieten (jagen)
De spelers van SVI vonden het een spannende proeve. Na een rondje oefenen waarin Tim Volstra veel moeite had om de pees achter de pijl te krijgen begon de wedstrijd. Nadat iedereen 2 keer op de afbeelding van het konijn geschoten had was de stand 1-1. Zowel Simon als Jesse raakte voor hun team het konijn. Om de winnaar te bepalen moesten beide teams één pijl schieten totdat het doel geraakt werd. De grote winnaar was Simon van het team Lama Squad.

Proeve 4: Touwtje branden `blog survival
De laatste proeve was het touwtje branden. De voetballers zijn er druk mee geweest want het was niet gemakkelijk. Met een metalensleutel moesten vonken op een doek gaan branden waarna er stro bovenop gelegd moest worden. Door in de openingen van de ton te blazen werd het vuurtje opgestookt en konden er dunne houtjes worden opgelegd. Nu het vuurtje flink laten oplaaien en wachten tot het touwtje doorbrand.

De winnaar was het team Lama Squad en tevens de eindwinnaar van de Survival Expeditie. De Survival is helaas ten einde gekomen en alle voetballers hebben enorm genoten. Iedereen kreeg van de instructeur nog een Survival diploma en werd bedankt voor hun aanwezigheid.
Het was een fantastische ochtend en JA de spelers van SVI JO11-4 vinden de Survival Expeditie ontzettend leuk!

Groeten Bennie Koekkoek

 

Deze survival blog is gemaakt door onze samenwerking met Go-kids Zwolle.vuurtje maken survivallen

Enthousiast geworden? Bekijk hier de activiteit Survival Expeditie in ons aanbod.

Stadsstrand

31 mei 2018


suppen

Ook dit jaar is Buitensport Zwolle naast Stadsstrand Zwolle op het Rode Torenplein te vinden. Op vrijdag en zaterdag staan we hier met losse verhuur van 14:00 tot 18:00 uur, op alle andere dagen op boeking. Maak een booeking via de contactpagina om zeker te zijn van uw reservering.

Huur vanaf hier een Stand Up Paddle board en SUP door de Zwolse grachten! Een sportieve en originele manier om de stad Zwolle vanaf het water te zien!
Ook hebben we 3-persoons canadeese kano te huur en kun je bij ons Zwolle ontdekken met kickbike en een fototocht. Het Stadsstrand biedt naast deze activiteiten een heerlijke “beachsfeer” om even bij te komen. Voeten in het zand en genienten!

De Friday Night SUP zal ook op het Stadsstrand starten en eindigen. Mocht u graag een passend arrangement willen boeken of een offerte wensen, dan horen wij dat graag!

Reach Ride Run 2018

20 maart 2018


reach ride run

Goed nieuws! Op zaterdag 20 april 2018 staat de Reach Ride Run van 2019 gepland. Na de zonnige en succesvolle editie van vorig jaar organiseren we dit sportevenement voor de tweede keer op de Anietenplas is Zwolle

De Reach Ride Run is een alternatieve triathlon, een triathlon maar dan met andere onderdelen dan zwemmen, fietsen en hardlopen.
Zo moeten de deelnemers drie kilometer trailrunnen, twaalf kilometer op de mountainbike fietsen en drie kilometer suppen. Check de aftermovie van vorig jaar.

De Reach Ride Run vind plaats in het gebied rondom de accomodatie van Buitensport Zwolle. Een plek waar de drie sportdisciplines uitstekend tot zijn recht komen.
Beschik je niet over en SUP board en/of mountainbike, maar wil je wel meedoen! Geen probleem, want bij de inschrijving kun je aangegeven of je met eigen materiaal deelneemt of dit wilt huren.

De Reach Ride Run telt twee categoriën: vrouwen en mannen en is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. Bij de Reach Ride Run in Zwolle staat fun voorop, maar er zijn ook mooie prijzen te winnen voor de top drie deelnemende vrouwen en mannen.

Aanmelden en meer informatievind je op: http://events.buitensportzwolle.nl/product/reach-ride-run/

 

Vernieuwd arrangementen aanbod

13 februari 2018


bedrijfsuitje

We hebben onze arrangementen voorzien van nieuwe namen. Inhoudelijk is het arrangement met het zien van de naam nu een stuk duidelijker!
Ook zijn er veel arrangementen bij gekomen, waarmee we ons aanbod voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes, vrienden- of familiedagen nog completer maken.

Restaurant Zomers is naast Buitensport Zwolle ook gelegen op Molecaten Park de Agnietenberg. Al onze uitjes zijn dan ook eenvoudig te bedrijfsuitjecombineren met de menukaart van Restaurant Zomers. We hebben toch een paar arrangementen al uitgewerkt met een hapje en een drankje bij Zomers en activiteit bij Buitensport Zwolle.
Zo is er speciaal voor de vrijgezellenfeestjes een Poolball & Bitterballen arrangement ontwikkeld en is er voor de kinderfeestjes Survival Expeditie & kindermenu toegevoegd.
Op vele verzoekjes vanuit het bedrijven en vriendengroepen hebben we nu ook het arrangement “Wie is de Mol & Barbecue” in ons aanbod staan.

Nieuwe samenwerkingen zijn we aangegaan met Restaurant de Mol waar wij een teambuildingsgericht arrangement kunnen bieden.
In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseren we workshops bij het Bezoekerscentrum De Sallandse heuvelrug en staan we op verschillende markten.
Lijkt een groepsuitje in Nationaal Park De Sallandse heuvelrug je ook wat? Boogschieten & uitsmijter is één van de mogelijkheden, maar  we doen u ook graag een passend voorstel op deze prachtlocatie.

Kano & Picknick is vorig jaar succesvol geïntroduceerd en zal ook dit jaar weer te boeken zijn! Bakkerij Borger in Berkum gaat picknickmanden weer volstoppen met lekkernijen voor onderweg!

Ook onze arrangementen met het Pannenkoekenschip, Uitspanning Het Engelse Werk en De Hofvliet Villa vind je nog steeds in ons arrangementenaanbod weer. Bekijk ons arrangementenaabod hier en boek gemakkelijk en snel via ons contactformulier!

 

 

Bootcamp gaat in 2018 door onder een andere naam

7 januari 2018


Onze trouwe bootcampers wisten het al een tijdje… De bootcamptrainingen van Buitensport Zwolle gaan vanaf 2018 door onder de naam Personalsport4you.nl. De trainers, het rooster en de bootcamp locaties in Zwolle blijven allemaal behouden, het aanbod word zelfs alleen maar mooier! Ben je ook nog op zoek naar een groeps- of personal training? Voor dit individuele sportaanbod en meer kun je vanaf nu terecht op: www.personalsport4you.nl

Buitensport Zwolle blijft natuurlijk in 2018 groepsuitjes aanbieden op De Agnietenplas en op locatie. In samenwerking met verschillende horeca in Zwolle en omstreken zorgen wij voor een geslaagde activiteit!

Buitensport Zwolle op het Stadsstrand

13 april 2017


Poolball

Deze zomer staan we op de gezelligste plek van Zwolle! Op het Rode Torenplein komt een groot Stadsstrand met unieke horecagelegenheid en Buitensport Zwolle gaat hier activiteiten en arrangementen aanbieden.

Cruise jij deze zomer door de Stadsparken op onze kickbikes of peddel je liever door de gracht op een SUP board of in een kano? De historische Zwolse binnenstad biedt een sfeervol centrum, stadsgracht, stadsparken en bezienswaardigheden!

Een toeristisch uitstapje naar Zwolle, weekendborrel, winkeldagje, dagje leuke dingen doen of gewoon lekker chillen aan de gracht begin je bij Het Stadsstrand!

Naast verhuur van onze Stand Up Paddle boards, kano’s en kickbikes. Organiseren we bijna elke vrijdagavond Friday Night SUP!
Ook onze nieuwste activiteiten zoals Pool Ball en Knock-out zullen we met regelmaat meenemen, deze zorgen op het Stadsstrand voor de nodige entertainment!

Fitter worden met BOOTCAMP of SUP YOGA? Doe dan mee met onze groepstrainingen, ook vanaf het Stadsstrand!
Wekelijks kun je aansluiten bij onze SUP Yoga les en dagelijks bieden we bootcamptrainingen aan.

Openingstijden van Buitensport Zwolle | Stadsstrand:Stadsstrand

                              
Wekelijks van 14 mei tot 30 september op:

– vrijdag               16:00 tot 19:00
– zaterdag           11:00 tot 17:00
– zondag              11:00 tot 17:00

Nieuw seizoen!

11 maart 2017


Nog even en de lente begint écht! Tijd om naar buiten te gaan en te genieten van onze nieuwe activiteiten. En dat zijn er nogal wat:

Ons boksspel ‘knock-out’ met bokshandschoenen van 60 cm maken, die het boksen niet makkelijker maken, maar de kans dat je wat raakt stijgt wel!
In de bokshandschoenen zitten grote kussens, wat ervoor zorgt dat de impact minder is, een soort kussengevecht! Altijd al vriend of vriendin legendarisch tegen de vlakte willen stoten? Dit is je kans!

Poolen een kroegsport? Bij ons niet! Met je team probeer je dit keer de ballen in de pockets te schieten met je voeten, op een levensgrote pooltafel! Hilariteit gegarandeerd!

Liever iets relaxter bezig zijn? Dat kan bij ons SUP yoga uitje. Als het evenwicht bewaren op de SUP boards mee blijkt te vallen, kan er zeker ontspannen worden tijdens deze buiten yoga. De natuur, het water en weersinvloeden om je heen zorgen voor unieke yoga ervaring.
De afkorting SUP staat voor Stand Up Paddle en deze yoga activiteit zal dan ook grotendeels drijvend op een SUP board worden uitgevoerd.

Wanneer je met een grote groep een geschikte activiteit voor iedereen zoekt, boek dan ‘Wie is de mol’ bij ons! Blaaspijp Mastermind, Reuze Jenga, Torens van Hanoï, Morse Seinen en het Cijfer Sudoku zijn spelonderdelen die jullie in het uitje kunnen verwachten. Deze spellen zijn zo opgezet dat de Mol veel ruimte heeft om te saboteren en het andere team op voorsprong kan helpen.

Uiteraard blijven we onze bekende activiteiten, zoals het mountainbiken, GPS adventure, bamboestieken, onze dropping In the wild en nog veel meer ook nog gewoon aanbieden.
We gaan er weer een fantastisch seizoen van maken!

Monkey Climb Competitie

24 juni 2016


We hebben een nieuwe activiteit!

De Monkey Climb is onze nieuwste klimhindernis! Via een touwnet, autobanden, touwladder, klimgrepen en papegaaienstokjes klim je naar de bel op 12 meter hoogte. monkey climb competitie
Dat vraagt om een kennismaking, vonden wij! Daarom organiseren we op zaterdagochtend 16 juli van 10 tot 12 uur de Monkey Climb Competitie! Ben jij de eerste en/of durf jij het aan om het dagrecord te verbreken?

Deelname aan de Monkey Climb Competitie is mogelijk voor iedereen ouder dan 8 jaar en bij betaling 3 euro per klimmer. Heb jij geen hoogtevrees en durf je deze uitdaging wel aan? kom dan op deze zaterdag tussen 10 en 12 langs bij onze blokhut aan de Agnietenplas.

De top 3 score wordt bijgehouden en bekendgemaakt via onze social media accounts.

 

SUP Yoga in Zwolle

23 maart 2016


SUP Yoga

Om de week op zondagochtend kun je bij Buitensport Zwolle dit jaar kennismaken met SUP Yoga! De lessen worden aangeboden op de Agnietenplas in Zwolle en zijn zowel voor ervaren als onervaren sporters toegankelijk.
De combinatie van Stand Up Paddle met Yoga zal je fysiek en mentaal uitdagen. Kracht en balans zullen tijdens de SUP Yoga centraal staan.
Het water daagt je enorm uit bij het zoeken naar je evenwicht in de yoga houdingen wat conditie, spierkracht, concentratie en mentale kracht bevordert. Wanneer je je bewust bent van de natuur om je heen, zal je hiernaast gegarandeerd ontspanning vinden tijdens deze actieve buitenlessenSUP YOGA

De SUP yoga lessen worden gestart met een warming up en het wennen aan het staan, zitten en peddelen op het board. Wanneer iedereen dit redelijk beheerst, kunnen de yoga oefeningen toegevoegd worden. Je bent welkom!
Ook als je geen enkele ervaring met Stand Up Paddle of Yoga hebt, is dat geen enkel probleem. Er zal een beginners instructie worden gegeven.
Er zijn omkleed- en douchefaciliteiten aanwezig. Sportkleding aan of meenemen is tijdens de  SUP Yoga lessen raadzaam evenals een handdoek.

Bekijk hier onze kalender en meld je aan voor SUP yoga  https://www.buitensportzwolle.nl/events

We verzamelen bij de Blokhut van Buitensport Zwolle welke aan de Agnietenplas grenst. Deze is te bereiken vanaf de grote parkeerplaats (Haersterveerweg 29A). De proeflessen staan gepland op zondagochtend van 17 april t/m 8 mei  van 10:00 tot 11:30 en kosten € 15 per les. A
anmelden kan via de mail info@buitensportzwolle.nl door naam en telefoonnummer door te geven. Bootcampers die lid zijn kunnen zich aanmelden op onze  kalender van out2move met je account

Adventure race

29 februari 2016


Adventure race

Buitensport Zwolle organiseert op zaterdag 12 maart opnieuw een Pop-up Adventure Race. Ditmaal in de omgeving van de Agnietenplas tussen 10:00 en 12:30 uur.

Adventure raceEen Adventure Race is een multidisciplinaire teamsport, welke in Nederland vaak bestaat uit de sportdisciplines:  kickbiken, mountainbiken, kanoën en hardlopen.
In de landelijke competitie kunnen de Adventure races tussen de 4 uur en 10 dagen duren. De uitdaging van adventure racen zit hem in hoeveel controlepunten en “speciale tasks” jij en je teamgenoot binnen de deadlines van elke discipline kunnen halen.
Buitensport Zwolle heeft met de Pop-up Adventure race als doel om sporters in deze regio kennis te leren maken met Adventure racing, om in de toekomst een race van 4 uur of langer aan te bieden.

In teams van 2 personen gaan jullie op pad. Elk sportonderdeel bestaat uit een korte “lus”, waarin jullie zoveel mogelijk controlepunten moeten vinden.
Hoe race je? Op de kickbike, in de kano en lopend. Als team moet je een eigen route maken, met behulp van een ingetekende kaart, om zoveel mogelijk controlepunten langs te gaan.
Op de controlepunten in het veld hangt een stempel, waarmee je naderhand kunt aantonen dit punt te hebben gehaald. Adventure race
Ook kunnen jullie extra punten verdienen met gave “special tasks”. Deze special tasks blijven geheim tot aan de race, maar neem droge kleren mee!

Voorafgaand aan de Adventure Race maken we teams en krijgen de deelnemers een briefing over de regels, opzet en uitleg hoe te navigeren met kaart. Na de briefing gaat het startschot af en start de race. Verdeeld over de verschillende onderdelen gaat elk team voor de winst.

Als je het leuk vindt om in teamverband met een collega, familielid of vriend te sporten, dan is dit iets voor jou. De Adventure Race duurt van 10:00 tot 12:30 uur. Verzamelen doen we bij de Blokhut van Buitensport Zwolle.

Inschrijven kan via de mail door jullie namen, emailadressen en noodnummer te sturen naar info@buitensportzwolle.nl. De kosten zijn € 15,00 per persoon.

Bootcamp Zwolle

1 december 2015


bootcamp

In 2016 nemen we de BOOTCAMP trainingen van OUT! over en gaan we wekelijks op meerdere locaties in Zwolle groepstrainingen aanbieden. Bekijk hier ons actuele trainingsaanbod: https://www.buitensportzwolle.nl/bootcamp/

Vanaf de start van Buitensport Zwolle zijn we al actief in het aanbieden van BOOTCAMP op scholen, maar vanaf 1 januari gaan we ook doordeweeks full body trainingen aanbieden op verschillende buitenlocaties.
We hebben een ervaren team trainers, die je graag conditioneel verbeteren en je helpen je doel te bereiken. Door veel afwisseling in de BOOTCAMP en het trainen in een gezellige groep blijf je gemotiveerd om wekelijks te komen buitensporten.
Bij ons kun je op meerdere dagen in de week BOOTCAMPEN en hiernaast ontvangt je korting op onze Events zoals de Friday Night SUP, MTB toertocht of Adventure race!
Hieronder is een opsomming te zien van de bootcamp trainingen die al wekelijks draaien. Elke bootcamp training is een geschikt moment om als beginner aan deel te nemen en de eerste bootcamp is gratis, dus geen excuus om niet te gaan!

 

Het nacht-avontuur van Zwolle

8 oktober 2015


het-Nacht-avontuur-van-Zwolle

Buitensport Zwolle doet ook mee met de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober. Speciaal voor deze avond hebben we “Het nacht-avontuur van Zwolle” samengesteld van 19:30 tot 21:00 voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

Vanaf onze blokhut aan de Agnietenplas wordt een avontuurlijke route uitgezet van zo’n 1,5 km. Nacht van de Nacht ZwolleIn de duisternis komen verschillende obstakels op ons pad, die overwonnen moeten worden. Deelnemers moeten beschikken over een dosis lef, want tijdens het Nacht-avontuur moeten de broekspijpen een keer opgerold worden. Ook de vlottenoversteek is extra spannend in het donker. Mocht het hart hierbij niet sneller gaan kloppen, dan gebeurt dat wel tijdens de zoektocht via dierengeluiden en reflecterende dierenogen.
Het nacht-avontuur van Zwolle wordt afgesloten met een kop warme chocomelk rond een knapperend vuurtje! Enthiousiast geworden?

Het nacht-avontuur van Zwolle

nacht van zwolleDeelname kost € 5,00 per persoon. We starten om 19:30 bij de Blokhut van Buitensport Zwolle. Via de algemene parkeerplaats van De Agnietenplas staat deze aangegeven middels borden.

Graag horen we met hoeveel personen jullie komen en ontvangen we jullie namen, leeftijd van de kinderen en een bereikbaar telefoonnummer via de mail: info@buitensportzwolle.nl

Tot het Nacht-avontuur van Zwolle!