Nieuws

Blue Bayou

2 mei 2023


kano varen Zwolle

Komend jaar kun je ons weer vinden met verhuur van SUPs , kano’s, steps en andere activiteiten bij Blue Bayou op het Rodetoren plein van Zwolle. Na de activiteit kun je helemaal in stijl met de voeten in het zand neerploffen op het stadsstrand, hoe lekker is dat!?.Blue Bayou
Mocht je geintresseerd zijn in een arrangement met een groep, mail ons dan gerust naar welke activiteit de voorkeur uit gaat enwe doen je een voorstel.
Ook werken we nog steeds op andere locaties met onze buitensport activiteiten zoals De Agnietenplas, Milligerplas of Het Westerveldsebos. Het hangt nauw samen met de wensen en/of activiteit.

Events zoals de Friday Night SUPs en studenten SUP avonden zullen ook dit jaar hier starten. Elke maand gaan we op een woensdag een SUP clinic aanbieden voor de onervaren watersporter. Mocht je altijd al een drempel gevoeld hebben om te starten en graag onder begeleiding het SUPPEN willen leren, dan is dit je kans en zien we je graag bij de SUP clinic.

We kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen aan de waterkant bij Blue Bayou!

ivm Corona

11 mei 2020


Ook bij Buitensport Zwolle hebben we maatregelen genomen om het Corona virus geen kans te bieden. Onze instructeurs zullen zorg dragen om de volgende maatregelen na te leven en verwachten dit ook van jou als klant en deelnemer.
Lees daarom onderstaande maatregelen, want samen creeren we een veilig omgeving!

Maatregelen bij Buitensport Zwolle tegen het Corona virus

Alle deelnemers en instructeurs moeten zich houden aan de volgende regels.

 1. Geen handen schudden.
 2. Niezen in ellenboog.
 3. Heb je last van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts, blijf dan thuis. Dit geldt ook wanneer iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 4. Aantal per doelgroep:
 5. Deelnemers in de leeftijdscategorie van het basisonderwijs (4 tot en met 12 jarigen) mogen fysiek contact met elkaar tijdens de activiteit. Groepsgrootte tot 1 juli is 30 personen, na 1 juli 100 personen.
 6. Per 1 juni 2020 geldt dat jongeren tot en met 18 jaar tijdens het sporten gewoon spelcontact mogen hebben. Daarbuiten blijft ook voor hen de algemene regel gelden dat zij anderhalve meter afstand dienen te houden.
 7. Deelnemers (ouder dan 18 jaar) kunnen in een maximale groepsgrootte van 30 personen deelnemen aan de activiteit. Na 1 juli 2020 zal dit versoepeld worden naar 100 personen. Hierbij moeten wel de verplichte richtlijnen van 1,5 meter tussen afstand zijn waarborgt. Daarbij worden de richtlijnen zoals benoemd in acht genomen. Instructeurs moeten bij alle deelnemers 1,5 meter afstand in acht nemen, ook bij de 4 tot 12 jarigen. Instructies vinden dus plaats op 1,5 meter afstand.
 8. Deelnemers (70 jaar en ouder) zijn niet toegestaan.
 9. Instructeurs moeten bij alle deelnemers 1,5 meter afstand in acht nemen, ook bij de 4 tot 12 jarigen. Instructies vinden dus plaats op 1,5 meter afstand.

De volgende maatregelen worden genomen bij Buitensport Zwolle op locatie:

 

Terrein:

 • De ouders of verzorgers kunnen kinderen brengen en halen met maximaal 10 minuten voor
  aanvang en de laatste 10 minuten van de activiteit op de middels bebording aangegeven wachtplaats (bij binnenkomst hek en kano opslag)
 • Bij het betreden van het terrein door de deelnemer(s) zal een instructeur de deelnemer(s) verwelkomen bij de wachtplaats.
 • De speeltoestellen zijn toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar oud. Bij drukte bij het betreffende toestel wordt de toegankelijkheid beperkt.
 • Er wordt tevens toezicht gehouden op medewerkers op het houden van afstand en deze zullen
  aanvullende maatregelen nemen bij drukte.
 • Bij binnenkomst van de accommodatie hangt een handreinigingsmiddel op basis van 70%
  alcohol voor handhygiëne na gebruik. Dit kan zonder water worden gebruikt.
 • Op diverse plaatsen op het terrein is er handreinigingsmiddel neergezet.

 

Gemeenschappelijke ruimte

 • Gemeenschappelijke ruimtes kunnen niet worden gebruikt, alleen de buitenlucht is
  toegestaan.

Sanitair

 • Sanitair mag alleen noodzakelijk worden gebruikt. Deelnemers dienen voorafgaand naar het toilet te gaan. Vanaf 1 juli 2020 zal deze regeling waarschijnlijk versoepelen.

Outdoor activiteiten

 • Er worden alleen activiteiten aangeboden waarbij 1,5 meter gegarandeerd kan worden
 • De activiteiten vinden alleen plaats in de buitenlucht!
 • Er worden uitsluitend activiteiten aangeboden waarbij geen fysiek contact noodzakelijk is.
 • Activiteiten in nauwe ruimtes, waarbij de 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd worden
  niet aangeboden.
 • Instructie vindt plaats in een voldoende grote ruimte om 1,5 meter afstand te kunnen
  bewaren (in de open lucht buiten);
 • Voor het gebruik van een activiteit worden de materialen (met name de
  handcontactpunten) schoongemaakt en gedesinfecteerd;
 • Na afloop van de activiteit worden deze materialen wederom schoongemaakt.
 • Indien er gewacht moet worden bij een activiteit, draagt de instructeur in samenwerking
  met de groep voor 1,5 meter afstand tussen personen.
 • Na afloop van de activiteiten wordt de groep gesommeerd het terrein zo spoedig mogelijk
  weer verlaten.

 

EHBO/BHV/Hulpverlening

 • Hulpverlening houdt zich aan (beroeps)richtlijnen zoals die door de betreffende relevante
  organisatie wordt opgesteld (bijv. Rode Kruis, Oranje Kruis, NIBHV).
 • Bij kinderen boven de 12 jaar en volwassen wordt eerste hulp en/of reddingen gedaan binnen 1,5 meter met masker en handschoenen.

Bedankt voor je tijd en graag tot snel!

 

Stadsstrand

31 mei 2018


suppen

Ook dit jaar is Buitensport Zwolle naast Stadsstrand Zwolle op het Rode Torenplein te vinden. Op vrijdag en zaterdag staan we hier met losse verhuur van 14:00 tot 18:00 uur, op alle andere dagen op boeking. Maak een booeking via de contactpagina om zeker te zijn van uw reservering.

Huur vanaf hier een Stand Up Paddle board en SUP door de Zwolse grachten! Een sportieve en originele manier om de stad Zwolle vanaf het water te zien!
Ook hebben we 3-persoons canadeese kano te huur en kun je bij ons Zwolle ontdekken met kickbike en een fototocht. Het Stadsstrand biedt naast deze activiteiten een heerlijke “beachsfeer” om even bij te komen. Voeten in het zand en genienten!

De Friday Night SUP zal ook op het Stadsstrand starten en eindigen. Mocht u graag een passend arrangement willen boeken of een offerte wensen, dan horen wij dat graag!

SUP Yoga in Zwolle

23 maart 2016


SUP Yoga

Om de week op zondagochtend kun je bij Buitensport Zwolle dit jaar kennismaken met SUP Yoga! De lessen worden aangeboden op de Agnietenplas in Zwolle en zijn zowel voor ervaren als onervaren sporters toegankelijk.
De combinatie van Stand Up Paddle met Yoga zal je fysiek en mentaal uitdagen. Kracht en balans zullen tijdens de SUP Yoga centraal staan.
Het water daagt je enorm uit bij het zoeken naar je evenwicht in de yoga houdingen wat conditie, spierkracht, concentratie en mentale kracht bevordert. Wanneer je je bewust bent van de natuur om je heen, zal je hiernaast gegarandeerd ontspanning vinden tijdens deze actieve buitenlessenSUP YOGA

De SUP yoga lessen worden gestart met een warming up en het wennen aan het staan, zitten en peddelen op het board. Wanneer iedereen dit redelijk beheerst, kunnen de yoga oefeningen toegevoegd worden. Je bent welkom!
Ook als je geen enkele ervaring met Stand Up Paddle of Yoga hebt, is dat geen enkel probleem. Er zal een beginners instructie worden gegeven.
Er zijn omkleed- en douchefaciliteiten aanwezig. Sportkleding aan of meenemen is tijdens de  SUP Yoga lessen raadzaam evenals een handdoek.

Bekijk hier onze kalender en meld je aan voor SUP yoga  http://www.buitensportzwolle.nl/events

We verzamelen bij de Blokhut van Buitensport Zwolle welke aan de Agnietenplas grenst. Deze is te bereiken vanaf de grote parkeerplaats (Haersterveerweg 29A). De proeflessen staan gepland op zondagochtend van 17 april t/m 8 mei  van 10:00 tot 11:30 en kosten € 15 per les. A
anmelden kan via de mail info@buitensportzwolle.nl door naam en telefoonnummer door te geven. Bootcampers die lid zijn kunnen zich aanmelden op onze  kalender van out2move met je account